Krasobruslařský oddíl TJ Stadion Brno zve na oslavy 50. výročí vzniku

Jeden z největších a nejúspěšnějších krasobruslařských klubů v České republice, TJ Stadion Brno, oslaví v únoru letošního roku 50 let od svého vzniku. K tomuto významnému výročí připravila tělovýchovná jednota několik doprovodných akcí, které budou součástí oslav, a budou určeny pro širokou veřejnost. 

Vznik tělovýchovné jednoty se datuje k 22. únoru roku 1966 a za svou padesátiletou historii z ní vzešlo mnoho významným osobností československého, později českého, evropského i světového krasobruslení. Nejúspěšnějšími sportovci TJ Stadion Brno byli bezesporu Radka Kovaříková a René Novotný, kteří se pyšní titulem mistrů světa z roku 1995. Ve svém archívu však klub eviduje mnohem více jmen, která se zapsala do krasobruslařských análů, včetně účastníků zimních olympijských her a medailistů z mistrovství Evropy, a to až po současné reprezentanty Michala a Elišku Březinovi. 

Právě náhled do historie brněnského krasobruslení je prostřednictvím výstavy jednou z prvních doprovodných akcí souvisejících s oslavami výročí padesátileté existence klubu. Vernisáž výstavy 50 let TJ Stadion Brno se uskuteční v pondělí 22. února v 16 hodin v krasobruslařské hale na ulici Křídlovická 32 při příležitosti Dne TJ Stadion Brno. Za účasti starosty MČ Brno-střed, pod kterou tělovýchovná jednota územně spadá, proběhne kromě vernisáže také krátká krasobruslařská exhibice mladých sportovců a beseda s významnými osobnostmi. 

Zajímavostí je i skutečnost, že ve stejný den jako slaví tělovýchovná jednota své výročí, oslaví významné životní jubileum (80 let) Karol Divín, bývalý československý reprezentant a významná osobnost světového krasobruslení. Dlouhá léta působil na trenérské pozici právě v TJ Stadion Brno a rovněž jako vedoucí Střediska vrcholového sportu. 

Oslavy padesátileté existence vyvrcholí v pondělí 21. března tradiční benefiční akcí Velikonoce na ledě s podtitulem 50 let TJ Stadion Brno, kterou tělovýchovná jednota spolupořádá s Vladimírem Koudelkou. Bohatý program, v němž nebudou chybět i známé osobnosti ze sportovního či zábavního světa, doprovodí opět krasobruslařská vystoupení závodníků z TJ Stadion Brno. Bližší informace o doprovodných akcích spojených s oslavami tohoto významného výročí jsou uvedeny na webových stránkách www.stadionbrno.cz. 

(autor TZ: Gabriela Žilková Hrázská)

 Tisková zpráva